Будимпешта, сукоб демонстраната и присталица Орбана

Група од око 40 антивладиних демонстраната сукобила се са присталицама мађарског премијера Виктора Орбана у Будимпешти на обележавању годишњице Мађарске револуције против Хабсбуршке империје 1848. године.

Демонстранти са подругљивим транспарентима оптужили су мађарског премијера и његову владу да ограничава грађанска права, преноси Танјуг.

До сукоба је дошло током Орбановог говора испред Народног музеја у Будимпешти.

У обраћању присутнима, Орбан је рекао да је револуција 15. марта 1848. у Пешти била "свети тренутак поновног рађања мађарског духа", преноси агенција АП.

"Мађарска нација је данас опет јака. У последњих 25 година, сви Мађари могли су да схвате да само заједно могу да буду успешни", поручио је Орбан и додao да је лекција револуције из 1848. године управо била, "заједно или никако".

Премијер Мађарске је поручио да се борба за суверенитет наставља, а да Мађари не могу да се ослоне ни на кога другог, сем на себе.

"Мађарска je део Европе чију будућност жели да граде заједно са другим народима", закључио је Орбан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије