Нетанјаху: Светске силе одустале од заустављања Ирана

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху рекао је да су светске силе "одустале" од спречавања намере Ирана да развије нуклеарно оружје.

Израелски премијер наредне недеље ће одржати говор у америчком Конгресу о иранском нуклеарном програму на позив републиканског вођства у Конгресу, али и уз противљење админситрације председника Барака Обаме, преноси Бета.

"Из договора који је на помолу, изгледа да су светске силе одустале и да су прихватиле да Иран постепено, за неколико година, створи услове а производњу нуклеарног оружја. Они то могу да прихвате, али ја на то нисам спреман", рекао је Нетанјаху на састанку своје странке Ликуд у Јерусалиму.

Амерички државни секретар Џон Кери је у Одбору представничког дома за спољне послове рекао да Нетанјаху "можда греши у свом ставу о преговорима о нуклеарном програму Ирана".

Кери није желео да коментарише предстојећи Нетанјахуов говор.

Претходно је саветница америчког председника за националну безбедност Сузан Рајс оценила да је одлука израелског премијера да говори у Конгресу на позив опозиционих републиканаца, "деструктивна" по односе САД и Израела.

Говор Нетанјахуа споран је јер се он противи давању било каквих уступака Ирану у преговорима о нуклеарном програму, док с друге стране, Обамина администрација преговара с Ираном.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије