Читај ми!

Кери: Кукавичлук Москве, могуће нове санкције

Барак Обама ће наредних дана размотрити санкције против Москве и наоружавање украјинске војске, каже државни секретар Џон Кери.

Председник САД Барак Обама процениће наредних дана кораке које ће надаље предузети у вези с украјинском кризом, саопштио је амерички државни секретар Џон Кери.

"Процењујем да ће током неколико наредних дана, председник Обама проценити избор који има и донету одлуку које ће кораке предузети", рекао је Кери на конференцији за новинаре.

"Водили смо озбиљну дискусију с европским партнерима о томе какви би били следећи кораци кад су санкције у питању и када би то било спроведено у дело", додао је Кери.

Како наводи Би-Би-Си, Обама и Кери су током посете Лондону разматрали "озбиљне санкције" против Русије, због последњег развоја сукоба на истоку Украјине.

Кери је, такође, оптужио Москву за "кукавичлук" због подршке проруских снага у Украјини и подривање примирја договореног у Минску.

Украјина и САД оптужују Русију за гомилање војника и оружја на истоку Украјине у сукобу који је настављен упркос званичном ступању на снагу прекида ватре 15. фебруара.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара