Папа позвао мафијаше да се покају

Папа Фрања апеловао је на припаднике организованих криминалних група да се покају, истакавши да ће их Католичка црква дочекати са добродошлицом уколико обећају да ће "престати да служе злу".

Папа је то изјавио током аудијенције за ходочаснике и борце против криминала из региона Калабрије, на југу Италије, из које потиче група Ндрагента, еквивалент сицилијанске мафије, преноси Ројтерс.

"Отворите своја срца Господу. Господ чека на вас, а Црква ће вам пожелети добродошлицу уколико ваша спремност да служите добру буде тако јасна као што је био ваш избор да служите злу", рекао је папа Фрања, преноси Танјуг.

Током посете Калабрији прошлог јуна папа је оптужио организоване криминалне групе за практиковање "обожавања зла", истичући како су њихови чланови својим делима сами себе екскомуницирали из цркве.

Ндрагента, која углавном зарађује на кријумчарењу дроге, се из Калабрије проширила на Северну Европу и САД.

У једној студији из 2013. године годишњи промет Ндрагенте у 30 земаља је процењен на 53 милијарде евра, што одговара око 3,5 одсто укупне италијанске привредне производње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара