Читај ми!

Метлом ћу те гађат, мала моја!

Немачки Бундесвер је пао на ниске гране, у шта су се уверили и учесници заједничке војне вежбе НАТО снага у Норвешкој крајем прошле године, када су Немци послали нове оклопне транспортере "ГТК боксер", којима су, уместо митраљеза, из куполе вириле дршке метли обојене у црно.

Немци су у Норвешку послали нове оклопне транспортере "ГТК боксер", којима су, уместо митраљеза, из куполе вириле дршке метли обојене у црно, пише Велт.

То је само један детаљ из извештаја немачког Министарства обране које је ове недеље доспео у јавност.

Према овом извештају, снаге Бундесвера, које су део НАТО снага за брзо деловање, далеко су од борбене спремности. Недостаје им три четвртине опреме за ноћно гледање, 41 одсто пиштоља П-8 и 31 одсто митраљеза МГ-3.

Овом треба придодати и тешке митраљезе које би требало да буду бити причвршћени за "боксере" уместо дршки за метле.

Портпарол немачког Министарства одбране каже да је извештај застарео и да су немачке јединице у склопу Снага за брзо деловање сад у потпуности опремљене, а да на војној вежби у Норвешкој није било потребе за опремањем транспортера пошто су оклопна возила служила као покретни заповедни центри.

Познато је да Бундесвер годинама пати због мањка буџетских средстава, јер Немачка издваја мањи део из буџета за одбрану од већине европских држава.

Већи део тог новца често одлази на промашене пројекте попут "еврохавка", који је немачке порезне обвезнике стајао скоро милијарду долара.

Реч је о америчком дрону који су Немци наумили да укључе у своје ваздухопловство, али се испоставило да дрон не задовољава строге услове ваздушног саобраћаја Европске уније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара