Читај ми!

Снег и лед оковали Израел, Јордан и Либан

Снежне мећаве захватиле су рано јутрос Израел, Јордан и Либан. Надлежни апелују на грађане да остану код куће, јер су залеђене улице блокиране.

У Јерусалиму је нападало 25 центиметара снега током ове друге велике мећаве ове зиме, преноси Танјуг.

Школе су данас затворене и локални аутобуси не могу да саобраћају по уобичајеном распореду.

Два главна ауто-пута који воде у Јерусалим, град чија надморска висина достиже 795 метара, затворена су у оба правца. Мало возила се може видети на залеђеним улицама, осим кола хитне помоћи и оних који имају погон на четири точка.

Према извештајима прогностичара, у Јерусалиму ће снег наставити да пада током дана.

Трг на коме се налазе џамије Ал Акса и Купола на стени је покривен залеђеним снегом, а палестинска деца се тамо грудвају.

Снег је такође прекрио окупирану Западну обалу и палестинске власти су саветовале људима да не возе, па чак ни да не излазе напоље, осим ако је то преко потребно, сугеришући људима да остану код куће, како преноси АФП.

Армија је у приправности да помогне цивилима у најзабаченијим пределима. У децембру је у Јерусалиму нападао читав метар снега.

У суседном Јордану већина путева је блокирана, укључујући и оне у престоници Аману. Власти су упозориле ставновнике да не напуштају своје домове.

У Либану је снег пао у деловима земље надморске висине преко 200 метара, а у Бејруту је падао град, саопштио је либански Метеоролошки сервис.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара