Јужна Кореја, ланчани судар 100 аутомобила

Најмање двоје људи је погинуло, а више од 60 задобило повреде у ланчаном судару у Јужној Кореји у којем је учествовало више од 100 аутомобила. Судар се догодио на мосту у близини међународног аеродрома Инчон, објавили су локални званичници.

У судару, који се догодио због густе магле, повређено је најмање 65 људи, од којих седам тешко, а број повређених могао би да порасте, рекао је званичник локалне ватрогасне службе Бајон Теј-у, а пренела агенција АП.

Возила оштећена у том ланчаном судару већ су уклоњена са 4.400 метара дугачког моста који повезује аеродром у граду Инчон са престоницом Сеулом, рекао је шеф полиције у Инчону Парк Санг-јеул, преноси Танјуг.

Не зна се тачан број возила која су учествовала у "карамболу", али процена је да их је било око 100.

До ланчаног судара је дошло у рано јутро по локалном времену, у траци аутопута у правцу Сеула, а ситуацију је погоршала густа магла и лед на путу, рекао је Бајон.

Због магле јеу током јутра такође отказаноа 18 летова, као и слетања седам авиона на аеродрому у Инчону, изјавио је портпарол аеродрома Чо Санг-хјун.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије