Путин тражи да Кијев обустави војне операције

Председник Русије Владимир Путин рекао је да Кијев мора да обустави своју војну операцију на истоку Украјине и престане да врши економски притисак на регионе које држе проруске снаге. Ти региони се, упозорава Путин, налазе на "путу без излаза праћеном катастрофом".

Путин је истакао да је најважнији услов за стабизовање ситуације "хитно успостављање примирја и окончање тзв. антитерористичке, али заправо кажњеничке операције на југоистоку Украјине", преноси Танјуг

"Покушаји Кијева да изврше економски притисак на Донбас и омету свакодневни живот само погоршавају ситуацију. То је бут без повратка, праћен великом катастрофом", истакао је руски председник у интервју за египатски државни лист Ахрам, уочи дводневне посте Каиру.

Путин је у интервјуу поновио став Москве да насиље да истоку Украјине представља реакцију на "државни удар" у којем су, уз помоћ Запада, демонстранти прошле године свргнули с власти председника Виктора Јануковича.

"Ултранационалисти који су преузели власт уз помоћ војне силе, довели су земљу на ивицу пропасти и започели братоубилачки рат", рекао је Путин.

Заменик шефа руске дипломатије Григориј Карасин, отпутоваће у понедељак у Берлин, а представници Русије, Украјине, проруских снага и ОЕБС-а, састаће се у уторак у Минску, пре самита у том граду наредног дана.

Путин је рекао и да ће самит у среду бити одржан "ако до тада успемо да усагласимо своје ставове", пренео је Ројтерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара