Меркелова честитала Ципрасу победу

Немачка канцеларка Ангела Меркел упутила је честитку новом грчком премијеру Алексису Ципрасу на победи његове ултралевичарске странке Сириза на превременим парламентарним изборима у Грчкој.

Ангела Меркел је новом грчком премијеру пожелела "много снаге и успеха", преноси Танјуг.

"Преузимате функцију премијера у тешка времена, у којима вас чека велика одговорност", наводи се у поруци Ципрасу, коју је упутила канцеларија немачке канцеларке, а пренела агенција АФП.

Грчка је јуче добила нову владу, након што су победничка Сириза и десничарска Независна партија Грка (АНЕЛ) договориле коалицију, у којој их веже заједничко противљење оштрим мерама штедње, наметнутим у замену за помоћ од међународних кредитора.

Након победе Сиризе портпарол Меркелове Штефен Зајберт изјавио је како немачка канцеларка очекује да ће нова грчка влада поштовати договор који је постигла са међународним кредиторима Грчке.

"Наше је мишљење да је важно да нова влада настави да примењује мере за наставак економског опоравка Грчке. То значи и да Грчка треба да поштује оно што је раније договорила", рекао је Зајберт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво