Читај ми!

Суд ослободио Мубаракове синове

Египатски суд наложио је пуштање из притвора двојице синова свргнутог египатског председника Хоснија Мубарака јер су провели у затвору максималан период током трајања предкривичног поступка.

Ала и Гамал Мубарак су судском одлуком ослобођени, рекао је агенцији АФП њихов адвокат Фарид ел Деб, преноси Танјуг.

Апелациони суд је почетком јануара наложио да се поново покрене судски поступак против двојице браће као и против њиховог оца, чиме је укинута пресуда нижег суда којом су браћа била осуђена на четворогодишње казне због корупције, а Мубарак на три године затвора.

Свргнутом египатском председнику изречена је затворска казна у мају прошле године пошто је проглашен кривим за проневеру јавних фондова за око 10 милиона евра намењених за одржавање председничких палата у Египту.

Адвокат је рекао да ће и Мубарак, који се налази у војној болници, бити ослобођен, међутим државни медији су пренели да још увек нема судске одлуке о томе.

Суд је у новембру одбацио оптужбе против Мубарака за убиство неких од око 800 демонстраната убијених током 18. дневног устанка против његовог режима почетком 2011. године.

Ослобађање Мубаракових је велика дилема за египатског председника Абдела Фатаха ел Сисија, коме противници замерају да оживљава праксу из времена Мубаракове власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара