Авион "Ер Азије" пребрзо летео

Авион компаније "Ер Азија", који се прошлог месеца срушио у Јаванско море, винуо се на већу висину брже него што је уобичајено да би потом "стао", изјавио је индонежански министар саобраћаја Игнасиус Џонан.

"У последњим минутима, авион се пео брзином која је била изнад уобичајне", рекао је Џонан  позивајући се на податке добијене радарским уређајима, преноси Танјуг.

Он је објаснио да се авион нагло попео брзином која прелази "нормалне границе" да би онда "стао".

Министар је раније на парламентарном слушању рекао да радарски подаци показују да се авион кретао брзином од 1.800 метара у минути пре пада.

"Мислим да је тешко чак и за борбене авионе да се пењу том брзином. За путнички авион није предвиђено да се пење том брзином", навео је Џонан.

Авион QЗ8501 срушио се 28. децембра током олујног невремена на лету од Сурабаје, у Индонезији, до Сингапура.

Тада је погинуло свих 162 путника и чланова посаде. До сада су 53 тела пронађена.

Спасилачки тимови су пронашли две црне кутије и подаци се тренутно анализирају, наводи АФП.
Истражиоци су одбацили могућност да је терористички напад узрок пада авиона и фокусирани су на могућу људску грешку или техничке проблеме на летелици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара