Читај ми!

Скуп Пегиде отказан због претњи терориста

Активисти групе Пегида, која се бори против "исламизације Запада", поручили да неће бити ућуткани, после отказивања скупа због терористичких претњи упућених организаторима.

Отказивање скупа не значи да ће Пегида дозволити да буде ућуткана, нити да ће јој бити одузето право на слободу окупљања и мишљења, рекла је коорганизаторка скупа Кетрин Ертел новинарима, преноси Бета.

Та група навела је да је за следећу недељу планира нови скуп.

Прошле недеље око 25.000 људи учествовало је скупу Патриотских Европљана против исламизације запада (Пегида) у Дрездену.

Полиција је јуче навела да је претња "конкретна" и да никакве демонстрације неће бити дозвољене у понедељак у Дрездену. Пегида је затим на својој страници на Фејсбуку написала да нема избора него да отлаже митинг како би осигурала безбедност демонстраната.

У суседној Данској, група која такође наступа под именом Пегида одржала је мирни скуп у Копенхагену.

Према проценама полиције, на том скупу окупило се око 200 људи, док је на скупу против те организације било око 350 демонстраната.

Мањи антиисламски скупови одржани су у данским градовима Архусу и Есбјергу, а око 70 људи окупило се на протесту у норвешком Ослу. На демонстрацијама против Пегиде у том граду било је око 200 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара