Париз тражи увођење европског регистра путника

Шеф француске дипломатије Лоран Фабијус нада се да ће недавни напади терориста у Француској и Белгији подстаћи Европски парламент да омогући увођење европског регистра путника.

ПНР (Passenger Notification Register) је за сада блокиран у Европском парламенту, преноси Бета.

"Надамо се, имајући у виду све што се догодило у Француској, Белгији и на другим местима, да ће Европски парламент схватити да је потребно деблокирати његово усвајање", рекао је Фабијус за француску телевизију.

Јединствен европски регистар путника омогућио би размену информација о авионским путницима између држава ЕУ, уз гарантовање заштите личних података.

Европске владе се залажу за увођење регистра, али Парламент захтева претходно усвајање закона о заштити података. Усвајање ПНР-а у Парламенту ЕУ блокирано је од 2011. године.

Француски премијер Мануел Валс рекао је прошле седмице да ће Француска до септембра бити спремна да се укључи у ПНР.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво