Читај ми!

Белгија тражи изручење мушкарца ухапшеног у Атини

Један од јуче ухапшених у Атини могао би да буде повезан с џихадистичком мрежом разбијеном ове недеље у Белгији. Белгијско тужилаштво ће тражити његово изручење.

Портпарол белгијског тужилаштва рекао је да би један од двојице ухапшених "могао да има везе" са џихадистичком мрежом разбијеном у Белгији, преноси Бета.

"Има довољно елемената да се затражи његово изручење", рекао је Тјери Вертс је за телевизију РТЛ.

Међутим, "због безбедности истраге" одбио је да саопшти детаље о улози осумњиченог у џихадистичкој мрежи.

Према белгијским медијима, шеф проваљене ћелије, која је планирала нападе на полицију и управу, јесте Абделхамид Абауд, 27-годишњи Белгијанац мароканског порекла који се борио у редовима Исламске државе у Сирији.

Он је наводно локализован у Грчкој, одакле је позвао брата једног од џихадиста убијених у четвртак увече у операцији полиције у Белигији, преноси фламански канал ВТМ.

Белгијско Министарство правде данас је саопштило да хапшења у Атини нису омогућила хватање шефа те организације, који је и даље на слободи.

"Настављамо да га активно тражимо и претпостављам да ћемо у томе успети", навело је министарство.

Тринаест особа је у четвртак ухапшено у Белгији у оквиру антиџихадистичке акције полиције. Међу њима су петорица оптужена за "припадност терористичкој групи".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво