Читај ми!

Камерун: Боко Харам киднаповао 80 особа

Наоружани нападачи, за које се сумња да су припадници исламистичке групе Боко Харам из Нигерије, киднаповали су у селима на северу Камеруна око 80 људи, међу којима има 50 деце

Како наводe камерунски званичници, у нападима на села убијене су три особе, а осамдесет их је киднаповано.

Истакнути војни званичник са севера Камеруна саопштио је да се на мети напада нашло село Мабас.

Отето је 30 одраслих особа, већином сточара, и око 50 деце, узраста између 10 и 15 година, јавила је агенција Ројтерс, преноси Танјуг.

Припадници Боко Харама су у априлу из једног места близу Гумбурија отели више од 200 девојчица, а нигеријске власти и војска су на удару критика због неуспеха да се оне спасу.

Бруталне акције, масакри, напади бомбаша-самоубица и отмице Боко Харама однели су животе најмање 13.000 људи.

Суседне земље – Камерон, Чад и Нигер затражили су јачу акцију против радикалних исламиста, а Чад је међу првима упутио војску у Нигерију како би властима те земље помогао да поврате контролу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво