Саид Куаши тајно сахрањен?

Један од двојице браће одговорних за напад на "Шарли ебдо" Саид Куаши, већ је сахрањен у тајности, јавио је АФП, позивајући се на добро обавештене изворе.

Саид Куаши је сахрањен у петак у граду Ремсу на истоку Француске, где је живео око две године, рекао је добро обавештени извор, јавља Танјуг.

Сахрана је обављена уз јако присуство полиције, у присуству неколицине чланова породице, навео је исти извор.

Његов гроб је необележен, а име гробља није откривено.

Његов брат Шериф требало би да буде сахрањен ускоро у париском предграђу Женвилије.

Градоначелник Ремса Арно Робине изјавио је да је био законски приморан да прихвати сахрану, али да се у први мах противио да нападач буде сахрањен у његовом граду.

Робине је имао бојазан да би Куашијев гроб "могао да постане светилиште за људе који би се окупљали около и место ходочашћа за фанатике".

Саидова жена одлучила је да не присуствује сахрани, како би се задржала тајност догађаја, рекао је њен адвокат Антоан Фласакије.

"Она је сад одахнула да је њен супруг сахрањен у дискрецији и са достојанством", додао је адвокат.

Ситуација у Француској је напета, пошто је 20 људи, укључујући три нападача, убијено прошле седмице.

У нападима на сатирични недељник Шарли ебдо, једну полицајку у близини Париза и јеврејску продавницу у Француској, током три дана, убијено је 17 људи.

У терористичком нападу на Шарли ебдо, двојица наоружаних исламиста, браћа Шериф (32) и Саид (34) Куаши, убила су 12 људи, укључујући неке од најпознатијих карикатуриста у Француској, док је 11 људи рањено.

Сатирични недељник у више наврата је објављивао карикатуре пророка Мухамед током година, и у свом најновијем броју, штампаном након напада, на насловној страни приказан је пророк Мухамед како држи знак "Ја сам Шарли" испод наслова "Све је опроштено".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво