САД, хапшење због планиранoг напада на Сенат

ФБИ ухапсио присталицу Исламске државе из Охаја, због сумње да је припремао бомбашки и оружани напад на зграду америчког Сената.

Према наводима из судских докумената, Кристофер Корнел (20) је проучавао како се праве бомбе, купио полуаутоматску пушку и 600 оквира муниције, јавља Ројтерс.

Истиче се да је планирао да путује у Вашингтон како би спровео свој план у дело.

Суд истиче да је Корнел на свом Твитер налогу подржао Исламску државу под псеудонимом Махрус Убајдах.

На састанку са доушником Еф-Би-Аја у новембру, Корнел је рекао да чланове Конгреса сматра својим непријатељима, наводи британска агенција.

Додао је да планира да постави бомбе на и у близини Капитол хила, као и да ватреним оружјем убије запослене и званичнике унутар зграде, напомиње се у судским списима.

Портпарол министарства правде Марк Риамонди каже да грађани нису били ни у каквој опасности док је трајала истрага.

Како преноси Ројтерс, Амерички федерални суд подигао је оптужницу против Корнела за покушај убиства америчких званичника и поседовање оружја да би се починио злочин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије