Читај ми!

Француска, напад ножем уз узвик "Алах акбар"

Полицајци у централној Француској убили мушкарца који их је напао ножем и узвикивао "Алах Акбар". Тужилаштво отворило истрагу због сумњи на тероризам.

Према изворима блиским истрази, "напад подсећа на начин деловања припадника Исламске државе, који у Сирији и Ираку нападају припаднике снага безбедности", преноси Бета.

Мушкарац наоружан ножем упао је данас у полицијску станицу у месту Жое-ле-Тур и повредио полицијаца који је био на улазу, као и још двојицу, док га нису убили остали полицајци у префектури, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова и додало да повређени полицајци нису у животној опасности.

Нападач, Француз рођен у Бурундију 1994. године, узвикивао је "Алах акбар" (Бог је велики, на арапском језику) све док није издахнуо, навела је полиција.

Нападач није познат од раније полицији, док је његов брат познат по својим радикалним ставовима и покушају да оде у Сирију.

"Истрага се односи на напад снага безбедности мотивисан радикалним исламом повезаним с тероризмом", рекао је извор близак истрази и додао да је за то задужено тужилаштво против тероризма у Паризу. 

Исламска држава подстиче своје присталице, које не могу да оду у Сирију и Ирак, да нападају "невернике" у својим државама, као и војнике и полицајце.

Француска је једна од мета напада исламиста пошто се та земља придружила међународној коалицији која бомбардује положаје џихадиста у Ираку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије