Читај ми!

Путин: Повећана активност страних агената

Руски председник Владимир Путин позвао је на унапређење рада руских тајних служби, како би оне могле да се носе са "модерним изазовима и претњама", саопштио је Кремљ. Путин је рекао и да су руске службе безбедности регистровале 230 страних агената током године у земљи.

Владимир Путин је тај захтев изнео у писму упућеном ветеранима и актуелним оперативцима руских безбедносних служби, наводи Ројтерс.

"Наглашавам да модерни изазови и претње, као и појава нових дестабилизујућих фактора, захтевају повећање ефикасности читавог система домаћих специјалних служби", написао је Путин у писму поводом Дана безбедносних служби, преноси Танјуг.

Кључни задатак оперативаца руских тајних служби јесте да се боре против међународног тероризма и "сваког евентуалног покушаја иностраних тајних служби да задају ударац Русији и њеним политичким и економским интересима", наводи се у писму руског председника.

Касније је у говору навео да ниједна земља неће успети да "застраши и изолује" Русију, изражавајући спремност земље да "се носи с тешкоћама" како би се осигурао суверенитет Русије, коју погађају западне санкције због украјинске кризе.

Подсећајући да су слични покушаји против Русије спроведени неколико пута у историји државе, Путин је рекао да је земља спремна да се "носи с тешкоћама и да на адекватан начин одговори на све претње против суверенитета, стабилности и јединства".

Русија је данас окарактерисала нове америчке санкције као "бескорисне" и додала да ће чекати колико буде потребно да САД признају њено историјско право на полуострво Крим, које се раније ове године отцепило од Украјине и припојило Русији.

"Русија скупо плаћа своју независну позицију и подршку земљацима на Криму. Чини се да понекад скупо плаћамо једноставну чињеницу што постојимо", оценио је Путин.

Руски председник је рекао да су руске службе безбедности регистровале 230 страних агената током године у земљи и да су осујетиле осам терористичких напада.

"У Русији је повећана активност страних обавештајних служби", додао је Путин.

Анексија Крима и сукоб на истоку Украјине изазвали су највеће погоршање односа између Москве и Запада од краја Хладног рата.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије