ЕУ увела нове санкције Криму

Европска унија увела је данас нове санкције Криму, које укључују забрану свих европских инвестиција у знак противљења "незаконитом припајању" тог полуострва Русији.

ЕУ је "увела додатне санкције везано за улагања и размену са Кримом и Севастопољем како би потврдила политику Уније непризнавања руског незаконитог припајања" тог полуострва, саопштио је Европски савет који представља 28 земаља ЕУ, преноси Бета.

Нове санкције, најављене неколико сати уочи европског самита у Бриселу, представљају проширење санкција уведених Криму у јуну и јулу ове године.

Санкције које ступају на снагу 20. децембра, забрањују Европљанима и европским фирмама куповину некретнина и финансирање фирми на Криму. 

"Оператери ЕУ неће више моћи да пружају услуге везане за туризам на Криму и у Севастопољу", а европски крузери неће више моћи да пристају у луку на Криму, осим у хитним случајевима.

То важи за "све бродове који су у власништву или под контролом неког европског бродовласника", додаје се у саопштењу.

ЕУ је такође забранила извоз технологије и робе у области транспорта, телекомуникација, енергије, а забранила је и експлоатацију нафте, гаса и руда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије