Читај ми!

Освета Талибанима

Пакистанска војска је покренула масовне ваздушне нападе у удаљеном пограничном региону против Талибана, као знак одмазде за масакр у школи где је страдала најмање 141 особа, од којих 132 ученика.

Напад у граду Пешавару један је од најстрашнијих инцидената у турбулентној историји Пакистана у последњој деценији, преноси Гардијан

Због страдања великог броја деце, овај напад изазвао је негодовања како у земљи тако и у иностранству. 

Најмање 141 особа, од којих су 132 ученика, погинула је када су наоружани талибани упали рано јутрос у војну школу у граду Пешавару на северозападу Пакистана. 

Талибани су почели насумично да пуцају на ученике, идући од учионице до учионице војне школе. На лице места су убрзо стигли припадници пакистанске специјалне полиције, који су отворили ватру на нападаче, пренеле си светске агенције.

Напад је окончан када је убијено свих седам нападача.

Портпарол талибана Мухамед Курасани је у телефонском позиву пакистанским медијима преузео одговорност за овај стравични напад, наводећи да је изведен у знак одмазде због напада пакистанске војске на породице милитаната.

"Одлучили смо да нападнемо баш војну школу зато што влада убија наше породице и жене. Желимо да и они осете бол какав смо и ми осетили", рекао је Курасани.

Пакистански министар полиције Раџнат Синг оценио је да напад у Пешавару осликава "право лице тероризма".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара