Читај ми!

Ел Нусра заузела војне базе у Сирији

Припадници џихадистичке организације Ел Нусра задали су снажан ударац сиријском режиму, заузевши две кључне војне базе. Екстремисти преузели контролу над већим делом покрајине Идлиб.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да је Ел Нусра, огранак Ал Каиде у Сирији, за само неколико сати заузео војне базе у Хамидији и Вади Деифу, највеће испоставе режима у Идлибу, јавља Танјуг.

Џихадисти су напредовали у координацији с исламистичким побуњеничким групама Ахрар ел Шам и Џунд ел Акса, наводи Опсерваторија са седиштем у Лондону.

Додају да су побуњеници заузели и више села у околини.

Ел Нусра је објавила на Твитеру да је та група "само фракција која учествује у ослобођењу Вади Деифа", пренео је АФП.

У нападу на Вади Деиф, који је почео у недељу, убијен је најмање 31 војник и 12 џихадиста, саопштила је Опсерваторија.

Борци Ел Нусре и других побуњеничких групација заузели су јуче седам контролних тачака око база Вади Деиф и Хамидија, које су држале званичне сиријске снаге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво