Читај ми!

Сукоби на истоку Украјине упркос примирју

Проруски активисти на истоку Украјине су у последња 24 часа извршили 11 напада на положаје украјинске војске упркос договору о прекиду ватре, саопштава власт у Кијеву.

Украјинска војска наводи да су непријатељске активности интензивиране око Маријупоља, где је примећен један дрон, јавља Танјуг.

Кијев већ месецима страхује од офанзиве проруских активиста на Маријупољ, јер, како се верује, желе да направе коридор између руске границе и Крима, наводи агенција Франс прес.

Договор о прекиду ватре између украјинске војске и проруских активиста постигнут је 9. децембра, али је у последња 24 часа прекршен 11 пута, посебно у региону Луганска.

Око аеродрома у Доњецку, једном од центра сукоба активиста и украјинске војске, ноћ је била "бурна", рекао је агенцији Франс прес припадник украјинског радикалног покрета Десни сектор.

"На нас се пуцало снајперима, а током ноћи су се око аеродрома ццуле експлозије. Од јутрос је мирно", каже припадник Десног сектора.

Од почетка сукоба на истоку Украјине страдало је више од 4.300 људи, а од постигнутог договора о прекиду ватре страдало је најмање пет украјинских војника и волонтера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво