Читај ми!

Рушилачки пир у центру Цириха

Цирих, један од најбогатијих европских градова, суочио се прошле ноћи са незапамћеним протестом, који најављује антикапиталистички покрет.

Oко 200 маскираних хулигана запалило је аутомобиле, дрвеће и канте за смеће изазвавши панику код грађана у иначе, мирном центру града.

Како пишу швајцарски медији, демонстранти, су носили транспаренте са натписом на енглеско "Reclaim the Streets" (Заузмимо поновно улице), а полиција је јавила да иза нереда стоји радикална левица.

Повређено је седам полицајаца, приведене су четири особе, а полиција је проценила да је причињена материјална штета од неколико стотина хиљада евра.

Полиција је употребила гумене метке, сузавац и водени топ како би растерала демонстране, од којих су многи, с маскама на лицу, били наоружани металним шипкама и бацали каменице и пројектиле на полицајце, пренео је АФП.

Група хулигана, која се окупила око 22 сата, бацала је каменице на полицајце, запалила једно полицијско возило и украла полицијску опрему, пре доласка појачања, наводи се у саопштењу локалне полиције.

Чим се протестна колона формирала, демонстранти су почели да гађају полицију камењем и разним предметима.

Демонстранти су ишчупали врата полицијског возила и у њега убацили запаљену бакљу од које се једној полицијској службеници запалила одећа, која је на срећу прошла без повреда. До поноћи су крали, палили и бацали каменице.

Демонстранти су такође отели полицији опрему, а због ширења насиља полиција је морала да пошаље појачање.

Хулигани су, користећи пиротехничка средства, палили дрвеће, аутомобиле и канте за смеће, и разбили излоге више радњи као и прозор једног препуног ресторана, а престрашени гости побегли су у подрум и задњи део тог објекта.

У нередима је уништено више полицијских возила и полицијских станица. Полиција је успела до поноћи да успостави ред.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво