Читај ми!

Хладни рат санкцијама због Украјине

Русија ће одговорити на нове санкције које Вашингтон најављује због украјинске кризе, рекао је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков. Руски званичници критикују и негативну реакцију САД на споразум Русије и Индије.

Сергеј Рјабков је поручио и да усвајање нових санкција сматра "новим исказивањем антируских осећаја и покушајем да се Москви диктирају одлуке које су за њу у потпуности неприхватљиве".

"Нема никакве сумње да нећемо остати без одговора" на нове санкције, рекао је Рјабков, преноси Интерфакс.

Рјабков је осудио "антируске осећаје" који су водили конгресмене при усвајању нацрта закона о новим санкцијама.

"Наравно да смо забринути начином на који се ти осећаји шире" у Конгресу, рекао је Рјабков.

"Усвајање нових санкција сматрамо новим исказивањем антируских осећаја и покушајем да нам се диктирају одлуке које су нам у потпуности неприхватљиве", каже Рјабков.

Он је изразио наду да ће министар спољних послова Сергеј Лавров у Риму о тој теми разговарати с америчким државним секретаром Џоном Керијем.

У четвртак, амерички Конгрес једногласно је усвојио нове санкције Русији које се односе на војни и енергетски сектор.

Нацрт закона још треба да потпише амерички председник Барак Обама.

За то време, заменик руског премијера Дмитриј Рогозин поручио је да је Украјина сама себи најгора претња.

Рогозин је реаговао на изјаву украјинског министра одбране Степана Полторака који је у петак рекао у парламенту да се Кијев суочава са претњама проруских снага на истоку земље, али и оних из Придњестровља на југозападној граници, пренео је АФП.

"Полторак говори о двострукој претњи. Али највећа претња по њихову безбедност није на западу и није на истоку. Нека је потраже у себи самима", рекао је Рогозин.

Заменик руског премијера, који надгледа одбрану, огласио се на Твитеру пошто је амерички Конгрес у петак изгласао закон о слању убојите војне помоћи Украјини, а конгресмени одобрили увођење додатних економских санкција Русији.

Рогозин, познат по својим отвореним коментарима, такође је критиковао негативну реакцију САД пошто је Русија ове седмице постигла споразум са Индијом о изградњи 10 нуклеарних реактора током посете председника Владимира Путина.

"Они се понашају као лоша мала деца. Завиде туђем успеху и драго им је због туђег неуспеха и покушавају да друге саплету свуда", закључио је Рогозин.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво