Британија изазива Русију, пронађите тенк!

Британска амбасада у Кијеву објавила је цртеж на Твитеру који ће помоћи Кремљу да уочи своје тенкове у Украјини, ризикујући да изазове нове оштре критике Москве, известио је АФП.

У поруци постављеној на Твитер налогу британске амбасаде у Украјини пише да руски председник Владимир Путин и даље демантује да су руски војници, материјал и опрема у Украјини. Прилаже се и водич који ће помоћи Кремљу да уочи своје тенкове, преноси Танјуг.

Уз поруку постављена је слика британског "Форин офиса" на којој је нацртан руски тенк Т-72БМ, а испод њега и фотографије тих тенкова, које "није користила украјинска војска" у Украјини.

Русија демантује било какво војно ангажовање на истоку Украјине, о чему критике стижу са Запада, који врши велики притисак на Кремљ да допринесе решавању кризе.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг говорио је јуче "о веома озбиљном гомилању" војника, артиљерије и система противваздушне одбране унутар Украјине и на руској страни границе.

Према подацима Уједињених нација, у сукобима проруских снага и украјинске војске на истоку Украјине, у протеклих седам месеци, погинуло је више од 4.100 људи.

Два украјинска војника и пет цивила погинули су на истоку земље у протекла 24 сата, рекли су безбедносни званичници у Кијеву.

На састанку у Минску, 5. септембра, Кијев и представници проруских снага су се, уз посредовање Русије и Организације за европску безбедност и сарадњу, договорили о прекиду ватре који је ступио на снагу наредног дана.

Од тада две стране су у више наврата оптуживале једна другу за кршење примирја.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије