Читај ми!

Експлозија на граници Пакистана и Индије

Најмање 55 људи погинуло, а 70 рањено, у експлозији на пакистанско-индијској граници. Талибани преузели одговорност за напад.

Како је известила агенција Ројтерс, експлозија се догодила у близини пакистанског града Лахоре.

"Чини се да је реч о нападу бомбаша самоубице. Погинуло је најмање 55 људи међу којима су два полицајца, а има и жена и деце", изјавио је раније данас шеф полиције провинције Пунџаб, јавио је АФП, преноси Танјуг.

Претходно су лекари навели да су примили тела 35 погинулих, а да је између 60 и 70 људи повређено, пренеле су индијске ТВ станице.

Како је јавио Ројтерс, талибански командант Гилам Мехсуд саопштио је да су његови људи извели напад у близини Лахореа.

Додао је да је напад одговор на операцију пакистанске војске против исламиста у областима у близини границе са Авганистаном.

Како преноси АФП, експлозија се догодила у близини једног ресторана недалеко од контролног пункта пакистанске паравојске на граници са Индијом.

Пакистан потресају напади талибана у којима је протеклих година живот изгубило на хиљаде људи, подсећа АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије