Читај ми!

Русија трајно прелази на зимско време

Грађани Русије од вечерас трајно прелазе на зимско рачунање времена после три године узастопног летњег рачунања времена.

Руски председник Владимир Путин у јулу је потписао декрет којим се враћа систем зимског рачунања времена али ће тако остати и током лета, преноси Бета.

Одлучено је и да Русија врати 11 временских зона, од Камчатке у Пацифику до Калињинграда на границама Европске уније.

Премије Русије Дмитриј Медведев је, током свог председничког мандата 2011. године, смањио број временских зона са 11 на девет.

Медведев је тада одлучио да земља трајно има летње време и мање временске зоне како грађани не би имали поремећаје у свом биолошком ритму.

Међутим, та одлука је изазвала негодовање грађана јер многи Руси не воле да устају сат времена раније током зиме.

Промена временских зона остаје осетљиво питање у бившем Совјетском савезу.

Црноморско полуострво Крим прешло је на московско време у марту, када је припојено Русији.

Белорусија је следила руски пример трајног преласка на летње време 2011. године. Председник Александар Лукашенко сада одбија да земља пређе на зимско рачунање времена.

Украјина има и зимско и летње рачунање времена, које се мења у последњој недељи октобра за зиму и последњој недељи марта за лето.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара