Читај ми!

Катовице, троје погинуло од експлозије гаса

Породица са двогодишњим дететом страдала у експлозији гаса у Катовицама. Две екипе ватрогасаца остају у приправности јер није искључено да у рушевинама зграде тиња пожар.

Спасиоци су ноћас у рушевинама стамбене зграде у центру Катовица, коју је у четвртак ујутру демолирала експлозија гаса, открили троје мртвих станара - породицу са двогодишњим дететом, преноси Бета.

Око 200 ватрогасаца и седам специјално обучених паса трагало је за брачним паром новинара пољске телевизије ТВН и њиховим двогодишњим сином од четвртка ујутру када је експлодирао, из за сада непознатих разлога, гас и срушио потпуно три спрата у тој згради у центру метрополе Шлезије.

Све до поноћи, док нису у рушевинама нашли прво мртвог новинара спасиоци су веровали да је породица која је становала на највишем спрату могла некако да у рушевинама преживи.

У експлозији гаса од 25 станара повређено је петоро, од тога један мушкарац тешко пошто је у пожару који је избио након експлозије задобио опекотине на 60 одсто тела и дисајних органа.

Остали преживели као и станари суседних зграда евакуисани су а данас се очекује одлука да ли ће људи из околних зграда моћи да се врате у своје станове и шта ће бити са зградом.

Експлозија није само уништила три спрата, све осим приземља у делу зграде која стоји на углу две улице, већ је према првим проценама оштетила и конструкцију у осталим становима.

Две екипе ватрогасаца остају у приправности јер није искључено да у рушевинама тиња пожар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије