Читај ми!

Булц добила "зелено светло" у ЕП

Шефови посланичких група Комитета за транспорт ЕП одобрили су именовање словеначке кандидаткиње Виолете Булц за нову европску комесарку за саобраћај.

Лидер већинске Европске народне партије у Комитету за транспорт Вин ван ден Камп изјавио је да је Булц добила зелено светло, преноси Танјуг.

"Булц је прошла, добила је зелено светло", написао је на Твитеру Вин ван ден Камп.

Виолета Булц је синоћ успешно прошла тросатно посланичко испитивање у Европском парламенту, а јутрошња одлука шефова посланичких група значи да формално гласање у Комитету неће бити потребно.

Словеначка политичарка либералне оријентације привукла је пажњу јавности неконвенционалним погледом на свет и тврдњом да је савладала вештину ходања по ватри.

Булц ће се поново појавити пред парламентом када се на пленарној седници буде гласало о новом колегијуму Комисије, који на дужност ступа 1. новембра.

Словеначки медији пишу да није било двоумљења око тога да Булц добије пролаз, јер је, како се наводи, упркос кратком времену за припрему оставила одличан утисак на чланове одбора.

За разлику од бивше премијрке Аленке Братушек, коју су чланови одбора ЕНВИ и ИТРЕ опомињали да буде конкретнија и да директно одговори на питање, Булц је пре свега суверено владала простором у коме је протицало саслушавање, деловала је опуштено и без устручавања је признала и да о неким стручни питањима има још тога да научи.

Пољски посланик јој је уделио комплимент рекавши "госпо, лепо вас је слушати".

После наступа пред посланицима, Булц је новинарима рекла да се припремала и по 16 сати дневно и да је била спремна и за тежа стручна питања.

Највеће политичке групације су на крају биле задовољне њеним наступом.

"Делује као интелигентна жена која је већ изразила неке јаке ставове", записали су чланови највеће групације Европске народне партије.

Председник групе АЛДЕ Гај Верхофстат је на свом Твитер налогу написао: "Хвала, Миру Церару за Виолету Булц, која има амбицију и европску визију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије