Меркел: Санкције не искључују дијалог с Москвом

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су санкције против Русије биле потребне, али да оне не искључују дијалог с Москвом.

Ангела Меркел је, у говору пред парламентом, ситуацију у Украјини назвала "веома тешком".

Немачка канцеларка је навела и да криза евра још није решена и да би земље које имају јединствену валуту морале да се придржавају фискалних закона да би се осигурао одржив раст, пренела је агенција Ројтерс.

Немачка канцеларка рекла је да не може бити изузетака од правила Европске уније око ограничења буџетског дефицита.

"Инсистирам на томе да све земље чланице (Уније) треба у потпуности да поштују правила пакта стабилности и раста" или се ризикује губитак поверења у привреду еврозоне, рекла је Меркелова у обраћању Бундестагу.

Њене речи су јасна порука Француској, наводи агенција АП, мада је она није изричито поменула.

Француска је прошлог месеца признала да њен буџет за 2015. годину неће испунити обећање да се спусти дефицити испод горње границе ЕУ од три одсто БДП-а у року од две године, и да ће њен дефицит за 2014. даље да се повећа.

Европска комисија ће наредних недеља одлучити да ли ће приморати земље чланице да ревидирају своје буџете, и Француска ризикује да не добије прелазну оцену у Бриселу.  

Меркел је говорила уочи азијско-европског самита у Милану, где ће се после више месеци, заједно са другим лидерима Европске уније састати са руским председником Владимиром Путином. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара