Власти Хонгконга спремне за разговоре

Челник Хонгконга Леунг Чун-јинг рекао је да је спреман да већ идуће седмице започне разговоре са лидерима студената о демократским реформама.

Леунг је рекао да су званичници протеклих дана преговарали са студентима преко посредника, али да су власти Хонгконга сада спремне да одрже разговоре о реформама, пренела је агенција АП.

Демонстранти су се разбеснели када су званичници отказали заказани сусрет са вођама студената прошле седмице, преноси Танјуг.

Полиција се јутрос на кратко сукобила са демонстрантима на улицама Хонгконга, али није наставила да уклања барикаде активиста због гнева јавности изазваног после приказаног снимка у којем полиција шутира активисту са лисицама на рукама.

САД су позвале на "брзу, отворену и потпуну" истрагу о инциденту у којем је полиција тукла демонстранта са стављеним лисицама у мрачном углу парка у Хонг Конгу, пренела је агенција АФП.

Полиција је другу ноћ за редом употребила "бибер спреј" против групе демонстраната која је покушала да окупира улицу испред владиних канцеларија, пренела је агенција АП.

Два демонстранта су ухапшена и три полицајца су повређена ноћас, саопштила је полиција.

Почетком ове седмице полиција је уклонила барикаде са једне од централних саобраћајница у граду.

Демонстранти су после тога почели да постављају барикаде на другим местима, укључујући тунел недалеко од зграде владе те је полиција насилно уклонила те барикаде.

Портпарол полиције Стив Хуи саопштио је да су седморица полицајаца умешаних у инцидент привремено премештени, обећавши да ће надлежни органи спровести непристрасну истрагу.

Протест, у којем демонстранти траже оставку актуелног градског лидера и одржавање демократских избора 2017. године у Хонгконгу, траје од 26. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара