Украјина спремна да уведе визе Русији

Украјински премијер Арсениј Јацењук поручује да је Украјина спремна да уведе визе Русима, уколико то буде било потребно. Председници САД и Украјине Барак Обама и Петро Порошенко, у телефонском разговору, сагласили су се да је важно да све стране поштују споразум о прекиду ватре, потписан прошлог месеца у Минску.

Украјина је спремна да уведе визе Русима ако то буде било потребно, каже украјински премијер Арсениј Јацењук, преноси Танјуг.

"Ако буде потребно да се уведу додатне мере контроле, укључујући и визни режим, то ће бити учињено", поручио је Јацењук у интервјуу за украјински ТВ канал 24.

Јацењук истиче да је Украјина тренутно задовољна квалитетом контроле на званичним контролним пунктовима на руско-украјинској граници и да је приоритет Кијева да се у дело спроведе "пројекат зида" који подразумева изградњу "праве државне границе" између Украјине и Русије, преносе Риа новости.

У међувремену, председници Украјине и САД, Петро Порошенко и Барак Обама, разговарали су о начинима ефикасне контроле и надгледања границе између Русије и источног дела Украјине.

Обама и Порошенко су се, у синоћњем телефонском разговору, сложили да је важно да све стране поштују споразум о прекиду ватре, потписан прошлог месеца у Минску, саопштава Бела кућа.

Бела кућа наводи да су они разговарали и о енергетској безбедности, политичким реформама и напорима Украјине да ојача привреду.

Обама је похвалио то што је украјински парламент усвојио закон о борби против корупције, преноси агенција АП.

Позивајући се на саопштење прес службе, агенција Итартас наводи да се Порошенко захвалио САД, а посебно Бараку Обами, на подршци Украјини и мировном плану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара