Читај ми!

Хонгконг, сукоби и барикаде у тунелу

Демонстранти у Хонгконгу су се сукобили са полицијом и поставили барикаде у тунелу у близини зграде локалне владе. Тако су поново проширили своју зону протеста након што је у уторак ујутру полиција успела да уклони барикаде у неким другим улицама.

Демонстранти су блокирали тунел тако што су поставили баријеру од гума, метала и бетонских плоча, преноси Танјуг.

Пре тога, полиција се на кратко сукобила са демонстрантима, јавила је локална телевизија а пренео АП.

Једна од главних улица у Хонгконгу отворена је данас за саобраћај, пошто је полиција успела да уклони барикаде које су поставили демонстранти.

На стотине полицајаца користило је чекиће и тестере да би размонтирало барикаде недалеко од владиних канцеларија и финансијског центра Хонгконга, дан после сукоба између демонстраната и група које се противе протесту, пренела је агенција Ројтерс.

Таксисти су запретили да ће уклонити барикаде ако то не учине сами демонстранти до среде.

Отворена саобраћајница Квинсвеј роуд омогућава возачима да прођу право кроз централни бизнис дистрикт, у коме се налазе светске компаније као што су банкарски гиганти ХСБЦ Холдингс и Стандард чартирид.

Демонстранти, који траже слободне изборе 2017. године у Хонгконгу и оставку актуелног лидера Хонгконга Леунг Чун-јинга, блокирали су пре више од две недеље главне улице с обе стране луке што је изазвало бес многих житеља града, поготово возача и путника јавног превоза.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара