Читај ми!

Доњецк, гранате на погребну поворку

Најмање пет цивила је погинуло, а десет је рањено у артиљеријској паљби на село Сартану недалеко од Маријупоља. Власти за напад окривљују проруске снаге.

Прес-служба власти Маријупоља, који контролише Кијев, саопштила је да су око 15 сати по локалном времену "терористи из правца Коминтернова пуцали на северну периферију села Сартане", јавља агенција УНН, преноси Танјуг.

На територији села експлодирало је неколико пројектила, а страдали су цивили који су били у погребној поворци.

На месту експлозија раде спасиоци и медицински радници, наводи УНН, додајући да ће бити припремљено обраћање ОЕБС-у о кршењу примирја.

Та агенција раније је пренела изјаву представника Штаба за спровођење антитерористичке операције Владислава Селезњова да су проруске снаге око 14.30 по локалном времену пуцале из артиљерије на пунктове украјинске војске у области Сартане.

"Пало је пет-шест граната. После тога су екстремисти испалили још шест пројектила из бацача 'град'", рекао је Селезњов, наводећи да међу украјинским војницима нико није страдао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара