Читај ми!

Идентификовани осумњичени за смакнуће Француза

Алжирски истражитељи идентификовали су неколико осумњичених за киднаповање и погубљење француског туристе Ервеа Гурдела, рекао министар правосуђа те земље Тајеб Лух. За убиство одговорна група Џунд ел Килафах, која је повезана са Исламском државом.

Лух је навео да је током прелиминарне истраге идентификовано неколико чланова терористичке групе која је извела овај злочин", jавља АФП, а преноси Танјуг.

Алжирски џихадисти повезани са екстремистичком организацијом Исламска држава (ИС) одсекли су главу француском таоцу кога су отели у Алжиру, а видео снимак погубљења су поставили на интернету, по истеку 24-часовног рока који су дали Паризу да обустави ваздушне нападе на ИС у Ираку.

Група која себе назива Џунд ел Килафах отела је 21. септембра планинског водича Ервеа Гурдела (55) из Нице и запретила да ће га убити уколико у року од 24 сата Француска не оконча ваздушне нападе на борце ИС у Ираку, док је Париз поручио да неће устукнути, пренеле су агенције.

Америчка обавештајна група СИТЕ саопштила је путем Твитера да је та група, чији назив у преводу значи "војници калифата", објавила видео-снимак Гурделовог смакнућа.

Та група, повезана са милитантним активистима ИС у Ираку и Сирији, 22. септембра је објавила видео-снимак у којем је преузела одговорност за отмицу француског таоца и приказала мушкарца који се представио као Гурдел, туриста из Нице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије