Читај ми!

Сирија, нови напади на позиције џихадиста

Међународна коалиција предвођена Сједињеним Америчким Државама извела је током ноћи нове ваздушне нападе против екстремиста Исламске државе у две провинције у Сирији.

Други дан заредом гађана су нафтна постројења која су под контролом екстремиста, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права, преноси Танјуг.

Опсерваторија је навела да су ваздушни напади изведени у источној провинцији Деир Езор и провинцији Хасакех на североистоку Сирије, које су обе биле мете и јучерашњих напада, пренео је АФП.

Та организација за заштиту људских права са седиштем у Лондону саопштила је да су у провинцији Деир Езор нападнута два подручја и да су највероватније гађана нафтна постројења, док се још не зна шта је гађано у провинцији Хасакех.

За сада нема информација о евентуалним жртвама током ваздушних напада.

Истовремено, САД и Француска задржале су притисак над том екстремистичком групом сунита у Ираку и наставиле нападе на њихове положаје.

Ово је четврта ноћ заредом да САД са арапским партнерима изводи ваздушне нападе на припаднике Исламске државе у Сирији и Ираку.

До сада је у нападима погинуло 140 џихадиста и 13 цивила, саопштила је Опсерваториjа.

Експерти наводе да екстремисти зарађују између милион и три милиона долара дневно од продаје нафте.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара