Читај ми!

Обама: Коалиција против џихадиста порука свету

САД и амерички арапски савезници послали су "јасну поруку" формирањем коалиције против војске екстремистичке организације Исламска држава у Сирији, каже амерички председник Барак Обама.

Председник САД председаваће данас састанку Савета безбедности УН о борби против војске џихадиста на Блиском истоку, преноси Бета.

"Сматрам да смо у стању да пошаљемо јасну поруку да је свет уједињен", поручио је Обама после састанка са званичницима Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата, Јордана, Бахреина и Катара.

Обама је рекао да је сада, после почетка прве стране интервенције у Сирији од почетка грађанског рата у тој земљи 2011, "јасно да борба против џихадиста није само борба САД".

Коалиција предвођена САД ноћас је опет гађала положаје Исламске државе у околини курдског града Аин ел Араба у Сирији, саопштила је опозициона Опсерваторија за људска права.

"Авиони из правца Турске извели су више напада на положаје Исламске државе и путеве које користе за снабдевање око 35 километара западно и јужно од Аин ел Араба, на граници са Турском", рекао је шеф сиријске Опсерваторије Рами Абдел Рахман.

Коалиција је јуче извела прва бомбардовање на положаје војске Исламске државе на северу и истоку Сирије.

Сиријске власти истакле су да подржавају "све међународне напоре" у борби против тероризма.

У тим нападима учествују САД и њихови арапски савезници: Бахреин, Катар, Саудијска Арабија, Јордан и Уједињени Арапски Емирати.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара