Читај ми!

Голан, Израел оборио сиријски авион

Израелска војска оборила сиријски борбени авион изнад Голанске висоравни. Први такав случај после више од три деценије, подићи ће тензије у тој нестабилној области.

Према наводима израелске војске, сиријска летелица јутрос је нарушила израелски ваздушни простор која је пресретнута ракетом испаљеном са одбрамбеног система "патриот", јавља америчка телевизијска мрежа Си-Би-Ес њуз.

Израелски војни званичник рекао је да је оборен "сухој-24". Навео је да је сиријски борбени авион ушао око 800 метара у израелски ваздушни простор и да је потом покушао да се врати у Сирију када је на њега испаљена ракета.

Према његовим речима, посада авиона успела је да се катапултира на време и приземљи се на сиријску територију.

То је први такав инцидент још од рата са Либаном 1982. године.

Министар одбране Моше Јалон истакао је да је авион на "претећи начин" прешао у Израел и најавио одмазду уколико се понове такви инициденти.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара