Читај ми!

Краљица позвала Британце на јединство

После референдума на којем се већина Шкотланђана изјаснила за останак у оквиру Уједињеног краљевства, краљица Елизабета Друга позвала је Британце на јединство.

"Познавајући шкотски народ, немам никакву сумњу да су Шкотланђани, као и други широм Уједињеног краљевства, способни да изразе снажна мишљења, а затим се поново окупе у духу међусобног поштовања и подршке", поручила је краљица у писаној поруци, преноси Бета.

Kраљица Елизабета Друга је оценила да у Шкотској, као и другде, има и биће много супростављених осећања у породицама, круговима пријатеља и међу комшијама. "То је и природа снажне демократске традиције коју имамо у овој земљи", додала је британска краљица.

"Али немам никакву сумњу да ће те емоције пратити воља да се у обзир узму и осећања других. Сада је време да се иде напред, морамо да упамтимо да делимо трајну љубав према Шкотској, која нам је и помогла да останемо уједињени", рекла је краљица.

"Моја породица и ја учинићемо све што је у нашој моћи да вам помогнемо и подржимо вас у овом важном задатку", закључила је Елизабета Друга у поруци из своје резиденције у дворцу Балморал, на североистоку ШКотске, одакле је пратила одвијање референдума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара