Читај ми!

Путин и Меркелова најчешће "на вези"

Руски председник Владимир Путин најчешће је ове године телефоном разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел, преносе немачки медији.

Недељник Шпигел преноси листу Путинових разговора са светским државницима, коју је објавио британски Гардијан, позивајући се на саопштења Кремља.

Путин и Меркелова су од почетка године телефоном разговарали 35 пута, али није саопштено на ком језику, пошто се зна да Путин говори немачки, а Меркелова руски, тако да су оба језика, као језици комуникације, могућа, наводи Шпигел, преноси Танјуг.

Француски председник Франсоа Оланд нашао се после Меркелове на другом месту Путинових телефонских саговорника и са њим је шеф руске државе телефоном разговарао 16 пута од почетка ове године, док је на трећем месту амерички председник Барак Обама.

Путин и Обама су, наиме, од почетка ове године разговарали телефоном свега 10 пута.

У многе разговоре између Меркелове и Путина умешали су се, односно, учествовали су и други политичари, попут француског председника или енглеског премијера Дејвида Камерона.

У статистици разговора Меркелова је 14 пута звала Москву, а само једном, официјелно, 31. марта звао је Путин, показују подаци, без прецизирања за остале разговоре од којих су, како се наводи, многи већ унапред били договорени.

За телефонски разговор од 17. јула се, такође, не каже ко је кога звао, али би се могло поћи од тога да је то био Путин, пошто је тог дана Меркеловој био рођендан.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво