Гејтсова фондација помаже сузбијање еболе

Фондација Била и Мелинде Гејтс саопштила да ће издвојити 50 милиона долара у знак подршке хитним мерама за сузбијање епидемије еболе у Западној Африци. То је највећа донација ове групе у хуманитарне сврхе.

Председник одсека за глобални развој у "Фондацији Гејтс" Крис Илајас каже да су у протеклих седам до 10 дана схватили да су брзина ширења и размере епидемије у знатном порасту, јавио је АП, преноси Танјуг.

Највећа добротворна фондација у свету са седиштем у Сијетлу саопштила је да ће новчана средства бити упућена Уједињеним нацијама, Светској здравственој организацији, америчким Центрима за контролу и превенцију заразних болести и међународним организацијама које учествују у борби против преношења вируса.

Новац ће бити употребљен за набавку потребне опреме и израду вакцина, лечење и унапређење дијагностике.

Фондација жели да помогне у заустављању ширења опаког вируса, као и убрзању развоја лечења и унапређењу превенције.

На одлуку Фондације, коју је основао суоснивач "Мајкрософта" Бил Гејтс са својом супругом, нарочито је утицао генерални секретар Бан Кимун, који је у петак затражио 600 милиона долара за борбу против еболе.

Бан је рекао да ће напори у наредних пар недеља бити кључни за заустављање вируса који је однео више од 2.000 живота у Гвинеји, Либерији, Сијера Леонеу и Нигерији, подсећа америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво