Читај ми!

"Блиски сусрет" изнад Црног мора

Три руска војна авиона "прозујала" су код јужне обале Украјине изнад фрегате канадске морнарице која учествује у НАТО вежбама у Црном мору, саопштили су канадски званичници. Руске власти, међутим, тврде да им се нису ни приближили.

Канадски министар одбране Роб Николсон оценио је да је надлетање руских авиона била "непотребна провокација".

Николсон је рекао да тај инцидент, који се догодио у недељу, није представљао опасност, али је постојао ризик од ескалације тензија у региону у време прекида ватре.

Реч је о два руска борбена авиона типа "су-24 фенсер" и један авион за надгледање, пренела је агенција АП.

Међутим, портпарол руског Министарства одбране Игро Конашенков рекао је Итартасу да су борбени авиони "су-24 фенсер" и "ан-26" обављали планиране летове изнад Црног мора у близини фрегате канадске морнарице, али јој се нису приближили.

Војне вежбе "Морски поветарац 2014" у Црном мору трају од 8. до 10. септембра.

У вежбама учествује око 280 америчких маринаца, представници пет земаља, укључујући Грузију, Румунију и Турску, као и јединица НАТО-а за специјалне операције у којој су канадски, шпански и румунски бродови.

НАТО је најавио и да планира формирање нових снага за брзо реаговање у источној Европи, које ће вероватно имати најмање 4.000 припадника и биће спремне за распоређивање у року од 48 сати.

Балтичке земље и Румунија су се већ понудиле да буду домаћин тим снагама.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара