Читај ми!

Фармери трпе велике штете од санкција

Француски пољопривредници и воћари саопштили су да је помоћ коју им је Влада Француске обећала недовољна да надокнаде штете од забране извоза у Русију.

У заједничком саопштењу седам највећих француских синдиката наводи се да ће произвођачи воћа и поврћа због руских санкција претрпети много већу штету него што ће им бити надокнађено, преноси Фонет.

Европска комисија је пре неколико дана одлучила да издвоји 125 милиона евра у име помоћи пољопривредним произвођачима из Европске уније, који ће имати губитке због немогућности да извозе у Русију, а у отвореном писму француских синдиката, које прени Итартас, истиче се да то ни у ком случају није довољно.

Синдикати су најавили да ће о том проблему наредних дана разговарати са председником државе Франсоа Оландом и са министром пољопривреде Стефаном Ле Фолом.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије