Читај ми!

Страх од еболе одлаже летове

Кенијска авиокомпанија "Кенија ервејз" саопштила је да ће због еболе на западу Африке суспендовати све летове ка либеријској престоници Монровији и ка Фритауну, главном граду Сијера Леонеа. Либерија повећава капацитете за лечење оболелих од еболе.

Одлука о суспензији ступа на снагу у поноћ у уторак, 19. августа, наводи се у саопштењу компаније која напомиње да су ту препоруку добили из Министарства здравља, преноси Танјуг.

Министарство здравља Кеније је раније саопштило да су анализе показале негативни резултат на вирус еболе код четири особе за које се сумњало да су оболеле од ове смртоносне болести. Није наведено које су националности поменуте особе.

И корејска авио-компанија је прошле седмице суспендовала летове ка Најробиу, страхујући од ширења еболе.

Светска здравствена организација у петак је објавила да је до сада 1.145 људи у западној Африци оболело од вируса еболе.

Лекари без граница процењују да ће борба са овом болешћу трајати најмање још шест месеци.

Либеријске власти су повећале капацитете за лечење еболе у главном граду Монровији, како би могле да прихвате све више пацијената. 

Како су навеле власти, у две болнице повећан је број кревета, те ће тако још 80-так пацијената моћи да добије стручну медицинску негу.

Изолација пацијената оболелих од еболе је од кључног значаја за успоравање ширења болести, јер болесни људи могу да заразе здраве путем телесних течности - крви, зноја или урина.

Председник Сијера Леонеа Ернест Бај Корома рекао је јуче новинарима да је његова земља изгубила и два лекара и 32 медицинске сестре, који су се разболели док су неговали пацијенте оболеле од еболе.

"Потребни су нам специјализовани лекари и стручњаци, и зато апелујемо на међународну заједницу да нам помогне у нашој борби против еболе", рекао је Ернест Бај Корома.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара