Пилоти "Ер Алжира" пре пада тражили да се врате

Француски министар спољни послова Лоран Фабијус изјавио је да су пилоти авиона "Ер Алжира", који се пре неколико дана срушио у Малију, тражили "да се врате" пре него што је контакт изгубљен, што би могло да одведе истрагу у новом правцу.

"Оно што сигурно знамо јесте да је време било лоше те ноћи, да је посада авиона тражила промену руте, а затим и да се врати пре него што је изгубљен контакт", рекао је Фабијус новинарима, пре него што је француски министар саобраћаја навео да ће анализе "црних кутија" из срушеног авиона можда потрајати "недељама", преноси АФП.

Две "црне кутије" из алжирског авиона, који се са 118 путника и чланова посаде прошле седмице срушио на северу Малија, допремљене су данас у Француску на анализу, саопштили су званичници.

У "црним кутијама" су забележени подаци о лету и разговори из пилотске кабине, наводи АФП.

У међувремену, стручњаци француске Агенције за истрагу и анализу почели су процес идентификације 118 жртава несреће од којих су 54 француски држављани.

У Француској, која је преузела водећу улогу у вези са падом авиона, заставе ће у наредна три дана бити спуштене на пола копља у знак жалости.

Француски председник Франсоа Оланд изјавио је пре два дана да ће тела свих жртава из алжирског авиона бити пребачена у Француску.

Француски званичници су у суботу саопштили да су вероватни узрок пада авиона лоше временски услови, али нису искључили могућност терористичког напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије