Читај ми!

Примирје у Гази?

Израел ће се држати петосатног "хуманитарног прекида ватре", које ће бити на снази сутра од 10 до 15 часова по локалном времену, јавља Би-Би-Си.

Бригадни генерал Јоав Мордекај рекао је за британски јавни сервис да ће после девет дана сукоба, палестински цивили у Гази моћи да искористе пет сати примирја да обнове залихе хране и осталих потрепштина, преноси Танјуг.

Апел за прекид ватре упутио је званичник УН и друге међународне организације, јавља британска агенција.

Раније током дана, Хамас је одбио египатски предлог о прекиду ватре како би се окончао деветодневни рат у коме је погинуло 215 Палестинаца и један Израелац.

Та исламистичка организација изашла је са предлогом о десетогодишњем примирју у замену за одређене уступке.

У међувремену, израелска влада је одобрила да се позове додатних 8.000 резервиста да помогну војне операције дуж границе Појаса Газе.

Израелски медији подсећају да је већ позвано 48.000 резервиста, а да је сада укупан број позваних 56.000.

Прошле недеље је почела мобилизација до 40.000 резервиста на основу одобрења владе за операцију названу "Заштитна ивица", чији је циљ да се заустави ракетирање Израела из Појаса Газе.

Резервисти су потребни да замене регруте на другој палестинској територији Западној обали и омогуће да се распореде дуж границе Појаса Газе.

Ово су најжешћи сукоби Израела и Хамаса од осмодневне битке вођене у новембру 2012. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара