Читај ми!

Боко харам одговоран за напад у Абуџи

Вођа нигеријске екстремистичке групе "Боко харам", Абубакар Шекау, преузео је одговорност за бомбашки напад у Абуџи 25. јуна када су погинуле 22 особе.

"Наредио сам експлозију у `нечистој` Абуџи", рекао је Шекау у видео снимку у чији увид је имала агенција Франс прес, преноси Бета.

Бомба је бачена у једном тржном центру у главном граду Нигерије, када су се грађани спремали да гледају утакмицу Светског првенства у фудбалу на бројним екранима у том центру.

Шекау је на снимку подржао екстремисте из Исламске државе Ирак и Леванта, који су заузели велики део територије Ирака и део севера и истока Сирије, као и талибане у Авганистану и друге огранке Ал Каиде.

"Боко харам" је изазвао велике међународне осуде због масовне отмице више од 200 ученица у априлу.

Та организација жели да успостави исламску државу у Нигерији, западноафричкој нацији од 170 милиона становника, који су скоро једнако подељени на муслимане, који доминирају на северу и хришћане на југу земље.

"Боко харам" се сматра терористичком организацијом, док је њен шеф Абудакар Шекау на америчкој листи најтраженијих терориста. САД нуде седам милиона долара за његово хапшење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије