Читај ми!

Сноуден тражи продужење азила у Русији

Одбегли амерички обавештајац Едвард Сноуден поднео је званичан захтев за продужење азила у Русији на годину дана.

Едвард Сноуден, бивши сарадник НСА, добио је азил у Русији у августу прошле године, након што је уздрмао амерички обавештајни естаблишмент објављивањем низа поверљивих информација о масовној шпијунажи у САД и америчком надгледању интернета и телекомуникационих података широм света.

Како је потврдио његов адвокат Анатолиј Кучерена, Сноудену азил истиче 31. јула, јавља Раша тудеј.

"Процедура је веома једноставна ако грађанин неке земље жели да живи у Русији. У овом случају говоримо о Сноудену, тако да смо поднели документа за добијање привременог азила", рекао је Кучерена, а пренео Танјуг.

Кучерена, међутим, није рекао да ли ће Сноуден тражити дозволу за боравак у Русији са другачијим статусом, односно руско држављанство.

"Одлука је сада на Савезној служби за миграцију", одговорио је Кучерена на питање који ће статус Сноуден добити.

Руске миграционе власти нису се још огласиле поводом Сноуденовог захтева за азил, преносе медији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије