Читај ми!

Либија, ослобођен отети држављанин БиХ

Држављанин Босне и Херцеговине отет у Либији, инжењер Петар Матић, ослобођен је и добро се осећа.

Амбасадор БиХ у Либији Ибрахим Ефендић разговарао је Матићем који му је потврдио да је добро "и физички и психички", јавила је агенција Фена, преноси Танјуг.

Ефендић очекује да ће се у току дана сусрести с Матићем и разговарати о евентуалној потреби за пружањем мера конзуларне заштите и помоћи.

Босанско-херцеговачки дипломата је потврдио Министарству да су тројица страних инжењера који су радили за једну италијански компанију, држављани БиХ, Македоније и Италије, били принудно задржани, а да италијанског држављанина и даље држе особе које су их задржале.

Министраство наводи да не може да износи детаље дешавања због Италијана који још увек није ослобођен, и нада се да ће и држављанину Италије ускоро бити омогућено слободно кретање.

У Либији је у порасту киднаповање дипломата, странаца али и Либијаца, јер власти не могу да контролишу припаднике милиције који су помогли у свргавању Муамера Гадафија 2011. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво